- مقامات بریتانیا از آوریل 2024 تا کنون 7.7 میلیون دلار ارز دیجیتال غیرقانونی را مسدود کردهاند.
- بزرگترین حکم مسدودسازی به یک کیف پول کوین بیس به ارزش 1.94 میلیون دلار مربوط میشود.
مقامات بریتانیا در طی یک سال نزدیک به 7.7 میلیون دلار (6 میلیون پوند) از داراییهای ارز دیجیتال غیرقانونی را مسدود کردهاند. این اقدام در پی اعطای اختیارات جدید به نیروهای اجرایی در آوریل 2024 صورت گرفته است. این اختیارات به آژانس جرایم ملی (NCA) و پلیس اجازه میدهند که رمزارزهای مرتبط با جرم را مسدود، ضبط و از بین ببرند.
بزرگترین حکم مسدودسازی شامل یک کیف پول حاوی 1.94 میلیون دلار (1.5 میلیون پوند) رمزارز بود. این کیف پول که در کوین بیس میزبانی میشد، در تاریخ 18 مارس توسط دادگاه بریستول مسدود شد. این درخواست از طرف اداره مالیات و گمرک بریتانیا (HMRC) ارائه شده است که نشاندهنده ارتباط آن با فرار مالیاتی است. هویت صاحب کیف پول هنوز مشخص نیست.
دنیای رمزارز به ابزاری برای پولشویی و تأمین مالی تروریسم تبدیل شده است. مقامات بریتانیایی با استفاده از اختیارات قانونی جدید خود به طور جدی پاسخ دادهاند. این اختیارات به مقامات اجازه میدهد کیف پولها را به مدت حداکثر سه سال مسدود کنند. اگر دادگاه پی ببرد که وجوه مربوط به فعالیتهای مجرمانه است، میتوانند ضبط شوند. در برخی موارد، رمزارزهای ضبط شده در صورت مضر بودن برای عموم میتوانند از بین بروند.
انتظار میرود با تشدید مقابله، مسدودسازیهای بیشتری صورت گیرد
کارشناسان بر این باورند که احکام مسدودسازی بیشتری در راه است. وکیل سیوبین ایگان انتظار دارد که یک «تسونامی» از چنین اقداماتی با افزایش تلاشهای مقامات به وجود آید. او اشاره کرد که پلیس میتواند قبل از پایان تحقیقات، کیف پولها را مسدود کند. این استراتژی مانع از جابجایی وجوه توسط مظنونین میشود. حکم مسدودسازی همچنین دریافتکنندگان را مجبور میکند به سؤالات رسمی پاسخ دهند، که مورد را علیه آنها تقویت میکند.
نیک بارنارد، یک کارشناس حقوقی، بیان کرد که بریتانیا این قوانین را از ابتدا آغاز کرده است. او معتقد است که مقامات به زمان بیشتری نیاز دارند تا در این فضای سریعالسیر به روز شوند. با این حال، او اذعان کرد که مسدودسازی رمزارزهای نگهداری شده در صرافیهای متمرکز عملی است. کیف پولهای خصوصی که با کلیدهای شخصی تأمین میشوند، همچنان در دسترس نیستند.
بیشتر کیف پولهای مسدود شده به اتباع خارجی تعلق دارند، که اجرای آن را پیچیده میکند. عدم آشنایی محققان با دنیای رمزارز نیز چالشی بزرگ محسوب میشود. بارنارد به این نکته اشاره کرد که روشهای سنتی پولشویی هنوز غالب هستند و رمزارز تنها بخش کوچکی از فعالیتهای مالی غیرقانونی را تشکیل میدهد.