توسط: تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ 0 دیدگاه

آتو تی کریپتو

در تاریخ 9 فوریه 2025، آتو تی کریپتو کلیپی از مصاحبه‌ای در ژانویه با مایکل سیلور، رئیس استراتژی، در شبکه فاکس منتشر کرد. در این ویدئو، سیلور به طور ضمنی اشاره می‌کند که زمانی که از دنیا برود، کلیدهای بیت‌کوین خود را از بین خواهد برد تا این کوین‌ها هیچ‌گاه فروخته نشوند. بیایید ببینیم که سیلور چه گفت، آیا واقعاً چنین اشاره‌ای کرده، و هدف از نابود کردن این کلیدها چیست.

چندین رسانه این کلیپ را بازنشر دادند و تیترهایی مختلف ارائه کردند که یکی از آن‌ها باعث می‌شود برخی نتیجه بگیرند که سیلور قصد دارد تمام بیت‌کوین‌هایش را با خود به قبر ببرد. اما این چیزی نیست که او واقعاً در کلیپ گفته است.

در کلیپ، سیلور بیان می‌کند که انجام این کار توسط شخصی که مقدار زیادی بیت‌کوین دارد، می‌تواند یک “کمک پرو راتا” برای تمام دارندگان بیت‌کوین در جهان باشد، بر اساس سهم خودشان و دانش‌شان درباره بیت‌کوین.

ایده ساده است – با توجه به ماهیت محدودکننده بیت‌کوین، وقتی مقدار بزرگی از آن برای همیشه از گردش خارج شود، بیت‌کوین‌های باقی‌مانده ارزش بیشتری پیدا می‌کنند. این بدین معنی است که دارندگان باقی‌مانده بیت‌کوین ممکن است به واسطه این اقدام ثروتمندتر شوند.

از این جهت، ایده سیلور شبیه به توصیه‌های دونالد ترامپ برای فروش نکردن بیت‌کوین و انباشت استراتژیک آن است. پیشنهادهایی برای ذخایر بیت‌کوین حاوی بخش‌نامه‌ای هستند که فروش بیت‌کوین را برای چندین سال ممنوع می‌کند تا ثبات بازار و تقاضای پایدار تضمین شود.

پیش‌بینی قیمت مانترا (اُم) برای سال‌های 2025، 2026 تا 2030

اگرچه سیلور حتماً فردی است که مقادیر زیادی بیت‌کوین به دست آورده است، بیان ایده‌اش به این معنا نیست که خودش حتماً این اقدام را انجام دهد.

او هیچ کلمه‌ای به زبان نیاورد که بتوان آن را به عنوان اشاره‌ای به قفل کردن بیت‌کوین‌های خود برای همیشه تفسیر کرد. او تنها این ایده را به اشتراک گذاشت. و بله، احتمال دارد که سیلور در حال بررسی چنین کاری باشد. با این حال، او ممکن است بعداً تصمیم دیگری بگیرد.

او جمع‌بندی کرد که خود را به‌عنوان کسی می‌بیند که مشعل ساتوشی را به دست گرفته و در حال تجاری‌سازی بیت‌کوین با همکاری شرکت‌ها و دولت‌ها است.

چقدر این ایده خوب است؟

حداقل این ایده هماهنگ با دیدگاه ساتوشی ناکاموتو است که به‌طور عمد بیت‌کوین را با مقدار محدود ایجاد کرد. وقتی سیلور درباره برتری بیت‌کوین صحبت می‌کند، اغلب اسکرسیتی (کمیابی) آن را به‌عنوان محرک اصلی قیمت مورد تأکید قرار می‌دهد.

در زمان یکی از اپیزودهای پادکست PBD در سال 2024، او بیان کرد که می‌تواند با داشتن زمان و پول کافی ملک بیشتری در نیویورک، ساعت‌های بیشتر، طلا (به نوعی!) و هر نوع کالای دیگری تولید کند. اما بیت‌کوین تنها و تنها یک سقف نهایی دارد: 21 میلیون. به گفته سیلور، وقتی قیمت یک کالا بالا می‌رود، تولیدکنندگان انگیزه می‌گیرند تا بیشتر تولید کنند، اما بیت‌کوین از این قاعده مستثنی است. به همین دلیل او بیت‌کوین را به‌عنوان یک ذخیره ارزش عالی معرفی می‌کند.

حکومت‌ها در حال سرمایه‌گذاری در بیت‌کوین‌اند و از دیدگاه سیلور، این اقدام می‌تواند دلار را قوی‌تر کند و نه ضعیف‌تر، برخلاف هشدار برخی کارشناسان. دلیل این نظر این است که وقتی یک کشور صاحب درصد زیادی از بیت‌کوین‌های دنیا شود، ارز ملی آن نیز مستحکم‌تر خواهد شد.

مایکل سیلور از پذیرش تاریخی استاندارد بیت‌کوین توسط جتکینگ حمایت می‌کند

باید توجه داشت که کمیابی و محدودیت عرضه بیت‌کوین باعث افزایش ارزش آن می‌شود، البته تا زمانی که تقاضا برای بیت‌کوین بالا باقی بماند. به عنوان مثال، فرض کنید کسی یک نقاشی پرتره از خود ترسیم کند که بسیار کمیاب باشد. آیا این نقاشی بسیار ارزشمند خواهد بود؟ نه لزوماً. ارزش بیت‌کوین کاملاً به تقاضا بستگی دارد. کمیاب‌تر شدن این دارایی باعث افزایش تقاضا می‌شود و باعث می‌شود شرکت‌ها و دولت‌ها به دنبال ذخیره بیت‌کوین باشند.

حالا فرض کنید شخصی که ۴۵۰,۰۰۰ بیت‌کوین (تقریباً اندازه دارایی تحت کنترل سیلور تا ژانویه ۲۰۲۵) دارد، پیش از هاوینگ سال ۲۰۲۸ فوت کند. در چرخه‌ی ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۸، روزانه ۴۵۰ بیت‌کوین تولید می‌شود. اگر ناگهان ۴۵۰ هزار بیت‌کوین در یک روز از چرخه حذف شود، معادل تقریباً سه سال استخراج بین سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۸ خواهد بود یا حتی نزدیک به تمامی بیت‌کوین‌هایی که بین سال‌های ۲۰۲۸ تا ۲۰۳۳ استخراج خواهند شد.

برخی افراد این موقعیت را با هاوینگ مقایسه می‌کنند. البته برخلاف هاوینگ، این نوع رویداد باعث کاهش موجودی در گردش بیت‌کوین می‌شود و نیازی ندارد ماینرها برای حفظ سودآوری قیمت بیت‌کوین را افزایش دهند. در چنین شرایطی، خریداران بیت‌کوین باید با عرضه‌ی محدودتری رقابت کنند که این امر می‌تواند محرک رشد قیمت باشد.

در کل، به نظر می‌رسد که سیلور در زمینه تاثیر این اتفاق تا حد زیادی درست پیش‌بینی کرده است. با این حال، برخی عوامل ممکن است تحقق استراتژی او را تحت تاثیر قرار دهند.

آینده بیت‌کوین‌های از دست رفته

تا فوریه ۲۰۲۵، بیش از سه میلیون از ۲۰ میلیون بیت‌کوینی که تاکنون استخراج شده‌اند، به دلایلی مثل فراموشی کلیدها، ارسال کوین‌ها به آدرس‌های اشتباه و دیگر عوامل، گم شده‌اند. تخمین‌های دیگر نشان می‌دهند که این عدد ممکن است به بیش از ۶ میلیون بیت‌کوین برسد.

آیا رشد LTC پایدار خواهد بود یا خرس‌ها فرمانروایی خواهند کرد؟

با این وجود، این تعداد زیاد بیت‌کوین گمشده باعث کمیاب‌تر شدن بیت‌کوین می‌شود، اما سرنوشت این سکه‌ها خیلی روشن نیست.

خود مفهوم سقف سخت ۲۱ میلیونی بیت‌کوین چیز غیرقابل تغییری نیست. همان مکانیزمی که برای بهبود شبکه بیت‌کوین استفاده می‌شود، می‌تواند کل عرضه بیت‌کوین را تغییر دهد یا حتی آن را حذف کند.

به عنوان مثال، این موضوع در یک ویدیوی آموزشی از شرکت بلک‌راک که بزرگ‌ترین نگهدارنده بیت‌کوین است، مطرح شد. اگرچه این نکته غیرمعمول با خشم و نارضایتی جامعه مواجه شد، اما نمی‌توان انکار کرد که اگر تعداد کافی از ماینرها این ایده را بپذیرند، امکان تغییر سقف وجود دارد.

در صورت حذف سقف یا افزایش کل عرضه، ارزش بیت‌کوین‌های گمشده ممکن است کاهش یابد و پیش‌بینی‌های سیلور اشتباه از آب درآید.

موضوع دیگری که نگران‌کننده است، کامپیوترهای کوانتومی هستند. این تکنولوژی پیشرفته ممکن است زمانی که پا به عرصه بگذارد، بازی را تغییر دهد.

تلاش‌هایی برای جلوگیری از این خطر در جامعه بیت‌کوین انجام شده، اما نتیجه ‌این تلاش‌ها هنوز مشخص نیست. در بدترین حالت ممکن است بیت‌کوین‌های “گمشده” به وسیله‌ی کامپیوترهای کوانتومی باز شوند یا به سرقت بروند.

دیدگاهتان را بنویسید