دیوید ساکس، مقام دولتی در حوزه هوش مصنوعی و کریپتو، به گمانهزنیها درباره احتمال وارد کردن آلتکوینها به ذخایر کریپتو پاسخ داد.
در پایان هفته گذشته، رئیسجمهور دونالد ترامپ درباره (XRP)، سولانا (SOL) و کاردانو (ADA) به عنوان بخشی از ذخیره استراتژیک کریپتوی ایالات متحده صحبت کرد. توکنها و سایر داراییهای دیجیتال با افزایش چشمگیری مواجه شدند و میلیاردها دلار به ارزهای دیجیتال سرازیر شد.
پس از اعلام ترامپ، بحثها آغاز شد و بسیاری به دقت به غیرمتمرکز بودن و مزایای این آلتکوینها پرداختند. برای بسیاری، وجود ذخیرهای به طور کامل بر اساس بیتکوین (BTC) بهترین مسیر است. برخی بر این باور بودند که اتریوم (ETH) باید گزینه منطقیتری برای ورود به ذخیره باشد اگر قرار باشد آلتکوینی در این ذخیره وجود داشته باشد.
ساکس در مصاحبهای با بلومبرگ گفت: “او فقط به پنج تا از برترینها اشاره کرد.” او اضافه کرد: “خوب، رئیسجمهور فقط به پنج ارز دیجیتال برتر از نظر بازار اشاره کرد، بنابراین فکر میکنم مردم بیش از حد به این موضوع توجه میکنند.” پس از این خبر، XRP و ADA بیش از 6% کاهش یافتند، در حالی که سولانا کمی از سرعت خود را کاهش داد.
در تاریخ 6 مارس، رئیسجمهور ترامپ دومین دستور اجرایی را برای استراتژی کریپتوی آمریکا امضا کرد. این دستور به دنبال ایجاد یک ذخیره بیتکوین و انبار داراییهای دیجیتال است که شامل آلتکوینهای موجود در اختیار دولت خواهد بود.
این دستور اجرایی شامل حسابرسی داراییهای کریپتوی آمریکا نیز میشود. مقامات تقریباً 198,109 BTC در اختیار دارند، اما هیچ کس نمیداند دولت چقدر اتریوم یا XRP دارد.
ساکس گفت: “ما میدانیم که دولت بیتکوین دارد. باور دارم که مقداری اتریوم هم در اختیار دارد. از سایر موارد مطمئن نیستم. هیچ کس هنوز نتوانسته جواب روشنی به ما بدهد.”
امید برای استیکینگ کریپتو
ایجاد یک انبار داراییهای دیجیتال، به معنای آن خواهد بود که دولت هیچ آلتکوین جدیدی نخواهد خرید و فقط بر روی موجودیهای موجود مدیریت انجام میدهد. با این حال، اظهارات ساکس به استراتژیهای سرمایهگذاری احتمالی اشاره داشت تا این داراییها را اگر وجود داشته باشند، به حداکثر برسانند.
ساکس گفت که وزیر خزانهداری ایالات متحده، اسکات بشنت، قادر خواهد بود تا “مدیریت پرتفوی” هر آلتکوینی که در انبار وجود دارد را انجام دهد. بهویژه، دولت احتمال دارد تا به استیک کردن این توکنها فکر کند، به گفته ساکس. بشنت همچنین گفت که آمریکا باید در راس دستور کار جهانی کریپتو باشد.
استیکینگ کریپتو در واقع تحت دولتهای قبلی نوعی تابو بود. سازمانهایی مانند کمیسیون بورس و اوراق بهادار به شدت بر این عمل فشار آوردند و شرکتهایی مانند کراکن را از ارائه استیکینگ به سرمایهگذاران آمریکایی منع کردند.
اما با دور دوم ریاستجمهوری ترامپ، چشماندازهای نظارتی تغییر کرد. کمیسیون بورس و اوراق بهادار در دوره ریاست سرپرست مارک اویدا، در حال ارزیابی مجدد موضع خود نسبت به استیکینگ کریپتو بود.